Logo bredavandaag.nl

Koud en zonnig weekend

  Weer

Weersverwachting voor zaterdag 24 februari 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Boven Scandinavië ligt een indrukwekkend krachtig hogedrukgebied. Deze gigant gaat de hele komende week de regie over het weer in onze omgeving bepalen.

Weersverwachting voor zaterdag
Na een nacht met lichte vorst (in het grootste deel van de regio 4 graden vorst), volgt vandaag opnieuw een prachtige winterdag. Het is droog en zonnig. Het uitspansel ziet er praktisch de hele dag strakblauw uit. In de loop van de dag kunnen er wel enkele onschuldige dunnen wolkensluiers voorbij drijven. De wind waait gemiddeld met 3 tot 4 Beaufort matig uit het oosten tot noordoosten. De middagtemperaturen komen uit op zo'n plus2 graden. Gevoelsmatig komt het veel kouder over.

Het weer voor de volgende dagen
Zoals het al een paar dagen in de verwachtingskaarten zit wordt het vanaf zondag een flink stuk kouder. Achter de passage van een koufront stroomt Siberisch koude landlucht over onze omgeving uit. Voor zondag opnieuw meestal zonnig en droog weer. De noordoostenwind is met 3 Beaufort gemiddeld matig. In de nacht naar zondag vriest het ongeveer 5 graden, overdag hangt het kwik rond het vriespunt. Maandag zonnig met een matige noordoostenwind van 3 Beaufort. Nachtminima rond min7 graden, dagmaxima rond het vriespunt. Op dinsdag wederom zonnig en droog bij een matige noordoostenwind. In de nacht ca 8 graden vorst en overdag maxima rond het vriespunt. Na dinsdag wordt het nog kouder.

Zo was het weer gisteren, vrijdag 23 februari 2018
Maximumtemperatuur   plus3,6 graden
Minimumtemperatuur   min4,6  graden
Neerslag droog

Weersverwachting opgesteld zaterdag 24 februari om 10.00 uurFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief