Logo bredavandaag.nl
Besneeuwde Emerparklaan in de Haagse Beemden
Besneeuwde Emerparklaan in de Haagse Beemden (Nico Koevoets)

Donderdag opkomende regen; winter keert fel terug in weekend

  Weer

Weersverwachting voor donderdag 15 maart 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Boven het oosten van de Atlantische Oceaan ligt een omvangrijk hogedrukgebied. Het duwt een zwak regenfront noordoostwaarts over Brabant. Het krijgt echter tegendruk van een hogedrukgebied boven Scandinavië. Dit hoog is gevuld met zeer koude lucht en zal vanaf vrijdag aan het langste eind trekken. De winter kan dit weekend daardoor even terugkeren.

Weersverwachting voor donderdag
Aanvankelijk is het nog tamelijk helder in de ochtend met een beetje zonneschij. Er is ook kans op autoruiten krabben. Gaandeweg de ochtend en begin van de middag wordt de bewolking steeds dikker. In de loop van de middag gaat het dan lichtjes regenen of motregenen. De wind waait met 3 of 4 Beaufort gemiddeld matig uit het zuidoosten of oosten. De maximumtemperaturen komen nog op 11 graden uit. Het is voorlopig de laatste zachte dag.

Het weer voor de volgende dagen
Op vrijdag is het de gehele dag bewolkt met nu en dan regen. Er liggen diverse fronten boven Nederland die samengeperst worden en vervolgens naar het zuiden weggedrukt. Koudere lucht stroomt vooral laat op vrijdagmiddag en vrijdagavond Brabant in. De neerslag kan in de nacht naar zaterdag overgaan in natte sneeuw. Of het ook wit wordt is niet zeker op dit moment (woensdagavond). De oostenwind waait vrijdag gemiddeld met 3 of 4 Beaufort uit het oosten. De temperaturen nemen vrijdag een dalende trend aan van 8 graden nacht donderdag op vrijdag naar 5 graden begin vrijdagavond. Op zaterdag is het kwik dan zover gedaald dat het de hele dag rondom het vriespunt zal schommelen. Het is aanvankelijk bewolkt met nog kans op een beetje sneeuw, gedurende de dag klaart het echter op. De noordoosten is met 4 tot 5 Beaufort gemiddeld matig tot vrij krachtig. Het is gevoelsmatig dan bitter koud. In de nacht naar zondag kan het tot min5 of min6 graden vriezen. Overdag temperaturen rond het vriespunt. De noordoostenwind blijft matig en laat het koud aanvoelen. Echter het zonnige en droge weer maakt dan juist weer een hoop goed.

Zo was het weer gisteren, woensdag 14 maart 2018
Maximumtemperatuur        12,4 graden
Minimumtemperatuur    min1,3 graden
Neerslag                                  droog

Weersverwachting opgesteld woensdag 14 maart om 21.00 uurFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief