Logo bredavandaag.nl
Winters getinte bui boven Breda
Winters getinte bui boven Breda (Nico Koevoets)

Opklarend, later opnieuw lokale buien

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 3 april 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied ten noordwesten van Portugal bepaalt de luchtstroming in Nederland. Ze zorgt voor de aanvoer van zachte zuiderse lucht die tevens vochtig en onstabiel is. Het kwik gaat omhoog, maar de buienkans blijft.

Weersverwachting voor dinsdag 3 april
De dag begint met veel wolken die later op de ochtend en begin van de middag ook ruimte geven aan enige zonneschijn. Het is dan meestal droog en de temperatuur loopt op naar 15 tot 16 graden. Er staat een matige wind van 3 of 4 Beaufort gemiddeld uit zuid of zuidwest. Later op de middag en in de avond toenemende kans op enkele buien, lokaal vergezeld van een beetje onweer, hagel en/of windstoten.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdag waait de wind gemiddeld met 3 of 4 Beaufort uit het zuiden of zuidwesten. Verder is het wisselend bewolkt met kans op enkele buien. De temperatuur stijgt tot 14 of 15 graden. Donderdag zakt het kwik tijdelijk terug naar een graad of 11. Verder is het droog met opklaringen en een westenwind van 3 Beaufort. Vrijdag draait de luchtstroming naar zuidoost, blijft matig van kracht, maar voert zachtere lucht aan. De temperatuur gaat terug de lift in naar 15 graden. Het is dan ook droog en zonnig.

Zo was het weer gisteren, maandag 2 april, Tweede Paasdag 2018
Maximumtemperatuur       14,0 graden
Minimumtemperatuur  min0,5 graden
Neerslag                                   0,1 mm

Weersverwachting opgesteld maandag 2 april om 22.00 uurFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief