Logo bredavandaag.nl
14 maart en het is tussen de middag aangenaam warm in Breda.
14 maart en het is tussen de middag aangenaam warm in Breda. (Amber Janssen)

Welk weekend word het voor jou? BBQ-, terras- of tuinweekend

  Weer

Weersverwachting voor zaterdag 7 april 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Op de weerkaart met de luchtdrukverdeling van zaterdag zien we een hogedrukgebied boven de Baltische Staten. Over de oostelijke rand van de Atlantische Oceaan liggen enkele lagedrukcentra. Het bijbehorende koufront blijft dit weekend zwabberend boven de Britse eilanden liggen. Tussen de lagedrukgebieden en het hogedrukgebied staat boven de Benelux in een warmte toenemende zuidelijke luchtstroming.

Weersverwachting voor zaterdag 7 april
De vlag kan uit. Het eerste echte zonnige en warme voorjaarsweekend staat voor de deur. Het is zaterdag droog en zonnig. Wel kunnen er hoog drijvende dunne wolkensluiers voorkomen. De wind waait met gemiddeld 3 Beaufort matig uit het zuiden of zuidoosten. De temperatuur loopt snel op en in de middag wordt het 18 tot 19 graden, lokaal wordt misschien in de binnensteden de kaap van de warme 20 graden bereikt. Dat zou dan de eerste keer zijn dit jaar.

Het weer voor de volgende dagen
Zondag een herhaling van zetten. Opnieuw droog, zonnig en warm. Op wat wolkensluiers na is het zonnig. De wind wordt zwak, zo'n 1 of 2 Beaufort uit het zuidoosten. Het kwik doet er nog een schepje bij, op grotere schaal kan het 20 tot 22 graden worden. Maandag duurt het mooie liedje nog even voort. Wel komt er iets meer bewolking vanaf het westen en doet het kwik een klein stapje terug naar 19 tot 20 graden. De wind is zwak en neigt tot veranderlijkheid. In de avond kan in het westen van de regio lokaal een buitje voorkomen. Dinsdagochtend is het grijs met kans op enige regen. Gaandeweg de dag wordt het droog en keert de zon terug. De wind gaat matig uit het oosten waaien bij maxima tot 17 graden.

Zo was het weer gisteren, vrijdag 6 april 2018
Maximumtemperatuur       15,8 graden
Minimumtemperatuur  min0,4 graden
Neerslag                                 droog

Weersverwachting opgesteld vrijdag 6 april om 22.00 uurFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief