Logo bredavandaag.nl
Koningsdag 2015 in de binnenstad in 't Valkenberg aan het begin van de middag.
Koningsdag 2015 in de binnenstad in 't Valkenberg aan het begin van de middag. (Stadsfotograaf Breda)

Overwegend droog weer tijdens Koningsdag

  Weer

BREDA - Ga je nog op pad met Koningsdag? Goed om te weten dat het dit jaar overwegend droog is. Wel komt er vrij veel bewolking voor in het hele land. Koningsnacht verloopt daarnaast ‘droog en frisjes’ met 4 tot 8 graden.


Dat meldt Weeronline. Donderdagavond kan in het binnenland nog een enkele bui voorkomen, maar de meeste buien verdwijnen later in de avond. Het wordt een overwegend droge Koningsnacht. Wie naar een feestje in de buitenlucht gaat moet er rekening houden mee houden dat het snel kan afkoelen. Rond 20.00 uur is het 12 graden in het zuiden. Aan het eind van de avond is het nog maar een graad of 7.

Op Koningsdag loopt de temperatuur op naar een graad of 12 rond het middaguur. Er trekken wolkenvelden over het hele land. Voor wie ‘s ochtends al vroeg op de rommelmarkt staat hoeft nog geen rekening te houden met regen.

De middagtemperatuur loopt uiteen van 12 tot 14 graden aan zee en 15 graden in het binnenland. Vooral in het binnenland ontstaan veel stapelwolken. Sommige wolken groeien uit tot een bui. De kans daarop is ongeveer 50 procent.

Wie een festival bezoekt kan voor de zekerheid voor de avond beter een poncho meenemen. Om 20.00 uur is het 10-14 graden en aan het eind van de avond is het een graad of 9.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief