Zonnige middag op komst.
Zonnige middag op komst. Foto: Nico Koevoets

Warme en zonnige woensdagmiddag

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor woensdag 20 juni 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Een hogedrukgebied over Frankrijk breidt tijdelijk haar invloed uit over Brabant. Haar tegenhanger is een lagedrukkern bij Zuid-Noorwegen. Het koufront ervan ligt boven de Britse eilanden en komt in de nacht naar donderdag over onze streken. Woensdagmiddag eerst warm weer in de warme sector van het lagedrukgebied.

Weersverwachting voor woensdag 20 juni
Vooralsnog hangt er veel lage bewolking over Brabant. Die wolken gaan geleidelijk oplossen zodat het vanmiddag warm en zonnig wordt. Maxima dan van 24 graden aan de westrand van West-Brabant tot 25 of lokaal 26 graden dieper landinwaarts in het West-Brabantse. De wind waait zwak uit het zuidwesten, gemiddeld 2 Beaufort.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar donderdag passeert een zwak koufront. Lokaal zou er een licht buitje kunnen vallen. Donderdag opent de dag met wegtrekkende wolken van het front. Nog kleine kans op een licht buitje in de vroege ochtend. Nadien wisselend bewolkt met nu en dan zon naast stapelwolken. Het blijft meestal droog. De noordwestenwind trekt aardig aan naar gemiddeld 4 of 5 Beaufort, dat is een matige tot vrij krachtige wind. Temperaturen niet hoger dan een graad of 18. Vrijdag blijft de wind in de noordwest- tot noordhoek hangen. Gemiddeld is ze 3 Beaufort sterk, matig. Zo worden er een paar koele dagen opgetekend. Maxima rond 19 graden. Verder wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Het is toch meestal droog weer. Zaterdag komen er vanaf de Noordzee meer algemene wolkenvelden binnendrijven. Er is dan minder ruimte voor de zon. De neerslagkansen blijven klein. De wind waait met 2 Beaufort zwak uit het noordwesten. De temperaturen halen met 19 graden opnieuw de kaap van 20 graden niet.

Zo was het weer gisteren, dinsdag 19 juni 2018
Maximumtemperatuur    21,3 graden
Minimumtemperatuur    13,5 graden 
Neerslag                        droog

Weersverwachting opgesteld woensdag 20 juni om 10:00 uur