Later vanmiddag kans op een lokale regen- of onweersbui.
Later vanmiddag kans op een lokale regen- of onweersbui. (Foto: Nico Koevoets.)

Opklarend na mist, later lokaal een regen- of onweersbui

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 4 september 2018


Algemene luchtdrukverdeling
De luchtdruk is hoog van de Oostelijke Atlantische Oceaan tot over Scandinavië. Met een aflandige luchtstroming komt warme vochtige lucht naar onze streken. Hierin trekken enkele buienlijnen mee. 

Weersverwachting voor dinsdag 4 september 2018
Na het optrekken van de ochtendmist en nevels hangt er nu laaghangende bewolking. Eind van de ochtend en begin van de middag breekt de zon af en toe door. Het kwik loopt op naar 24, lokaal 25 graden. De noorden- tot noordoostenwind is zwak met 2 Beaufort. Later vanmiddag kan er lokaal een regen- of onweersbui vallen.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdag wisselen zon en wolken elkaar opnieuw af. De middagtemperaturen komen uit op 23 graden. In de middag is een lokale regen- of onweersbui mogelijk. Net als op dinsdag kan het lokaal ook droog blijven. De noordenwind is zwak. Op donderrdag passeert een koufront. De bewolking overheerst en nu en dan valt er regen. De noordenwind is dan matig met 3 Beaufort. Maxima tot 20 graden. Vrijdag en zaterdag is het wisselend bewolkt met soms zon en soms wolken. Plaatselijk vallen er buien. De maximumtemperaturen komen tot een graad of 19. De zuidwestenwind is meestal matig, maar vooral op zaterdag is het een beetje winderig met rukwinden tot ca 50 km/u.

Zo was het weer gisteren (maandag 3 september 2018)
Maximumtemperatuur    22,3 graden
Minimumtemperatuur     15,1 graden 
Neerslag                         droog

Weersverwachting opgesteld dinsdag 4 september 2018 om 09:00 uur
 

Nico Koevoets
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief