De zon breekt regelmatig door de wolken dit weekend.
De zon breekt regelmatig door de wolken dit weekend. (Foto: Nico Koevoets.)

Het weer in Breda: Wisselend bewolkt

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 7 september 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Een front van een lagedrukgebied bij het zuiden van Noorwegen is afgelopen nacht en in de vroege ochtend met regen over Brabant oostwaarts getrokken. Vandaag overdag volgen opklaringen.

Weersverwachting voor vrijdag 7 september 2018
Het is opgeklaard nadat een regenfront in de nacht voor de tweede opeenvolgende keer meer dan 10 mm in de regenmeter bracht. Er viel op het station in Breda - Haagse Beemden 12 mm. Verder vandaag een wisselende bewolking met zon en stapelwolken. Het blijft meestal droog. De westenwind is gemiddelde matig met 3 of 4 Beaufort. Vooral in open gebieden en langs de waterkant zijn er soms windvlagen tot 50 km/u. Het is koel met ca 18 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag begint de dag fraai met zonneschijn. Gaandeweg de dag komen er wolken vanaf het westen. Vooral in de middag geraakt het bewolkt. Met name in het westen van de regio uiteindelijk tweede helft van de middag kans op wat motregen. De wind gaat matig uit het zuidwesten waaien en het kwik blijft hangen rond 19 graden. Op zondag wisselen zon en wolken elkaar af, maar het blijft droog. Er staat een zwakke zuidenwind en de temperatuur stijgt opnieuw boven de kaap van de warme 20 graden. Lokaal wordt het 21 graden.

Zo was het weer gisteren (donderdag 7 september 2018)
Maximumtemperatuur    21,4 graden
Minimumtemperatuur     12,7 graden 
Neerslag                           0,1 mm

Weersverwachting opgesteld vrijdag 7 september 2018 om 10:00 uur
 

Nico Koevoets