Het is vandaag regenachtig.
Het is vandaag regenachtig. (Foto: Nico Koevoets.)

Het weer in Breda: Woensdag regenachtig, donderdag opklaringen

  Weer

Weersverwachting voor woensdag 12 september 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Een langgerekt koufront behorend bij een lagedrukgebied over het noorden van Scandinavië trekt langzaam over Nederland. Donderdag bouwt zich een rug van hoge luchtdruk boven Nederland op.

Weersverwachting voor woensdag 12 september 2018
Gisteren was het nog voluit zomers met lokaal temperaturen tot 27 graden. Het scheelt een jas vandaag. Niet alleen voor de lichte regen of motregen die er af en toe valt. Maar ook voor de koelte. Het is met maximaal 18 graden een behoorlijk stuk frisser dan dinsdag. Verder waait er een matige noordwestenwind (3 Beaufort). Het is de hele dag bewolkt en in de avond wordt het blijvend droog.

Het weer voor de volgende dagen
Donderdag knapt het weer op. Er zijn brede opklaringen en het blijft droog. Zon en wolken wisselen elkaar af. De wind waait zwak tot matig uit het noorden tot noordoosten (2 tot 3 Beaufort). Maxima tot 20 graden. Vrijdag en zaterdag zijn met een zuidwestenwind fraaie najaarsdagen. De windsterkte is beide dagen zwak. De zon en wolken wisselen elkaar af en het is droog weer. Maximumtemperaturen vrijdag 21, zaterdag 22 graden.


Zo was het weer gisteren (dinsdag 11 september 2018)
Maximumtemperatuur    26,9 graden
Minimumtemperatuur    14,0 graden 
Neerslag                        droog

Weersverwachting opgesteld woensdag 12 september 2018 om 10:00 uur
 

Nico Koevoets