Ook vandaag prachtig zonnig weer.
Ook vandaag prachtig zonnig weer. (Foto: Nico Koevoets.)

Het weer in Breda: Zomers warm

  Weer

Weersverwachting voor woensdag 19 september 2018


Algemene luchtdrukverdeling
De luchtdruk is nog steeds hoog boven het vasteland van Europa. Fronten van een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland bereiken Brabant op zijn vroegst in de nanacht naar vrijdag.

Weersverwachting voor woensdag 19 september 2018
Nog twee dagen met zomerse temperaturen van 26 tot 27 graden liggen voor de boeg. Eén ervan is woensdag. Het is meestal zonnig, soms met dunne wolkensluiers erbij. De wind waait matig uit het zuidwesten, gemiddeld 3 Beaufort. Langs de waterkant en over open gebieden zijn rukwinden tot 50 km/u mogelijk.

Het weer voor de volgende dagen
Donderdag is voorlopig de laatste nazomerdag. De wind waait donderdag opnieuw matig uit het zuidwesten (3 tot 4 Beaufort). Het is meestal zonnig, met soms wat wolkenvelden. De temperatuur reikt opnieuw tot rond 27 graden. Donderdag is het ook zonnig met wat onschuldige wolken. In de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend passeert een koufront met regen. Achter dit front volgen vrijdagmiddag opklaringen, maar ook koelere lucht met maxima tot hooguit 19 graden. Een enkele losse bui is nog mogelijk. De wind is dan gedraaid naar het zuidwesten tot westen, maar blijft gemiddeld matig (3 tot 4 Beaufort). Wel kunnen er opnieuw rukwinden voorkomen tot ca 50 km/u. Zaterdag is het wisselend bewolkt, maar door een zwakke rug van hoge luchtdruk meestal droog. De zuidwestenwind is gemiddeld 3 Beaufort, matig. Temperaturen tot 20 graden.

Zo was het weer gisteren (dinsdag 18 september 2018)
Maximumtemperatuur: 26,5 graden
Minimumtemperatuur: 14,7 graden 
Neerslag: droog

Weersverwachting opgesteld woensdag 19 september 2018 om 10:00 uur
 

Nico Koevoets