Gaandeweg vandaag meer zon.
Gaandeweg vandaag meer zon. (Foto: Nico Koevoets.)

Het weer in Breda: Wolkenvelden, geleidelijk opklarend

  Weer

Weersverwachting voor woensdag 3 oktober 2018


Algemene luchtdrukverdeling

Dankzij een rug van hoge luchtdruk is het vandaag rustig en fraai najaarsweer. Een warmtefront boven Engeland doet later vanavond en vannacht zijn invloed gelden.

Weersverwachting voor woensdag 3 oktober 2018
De dag start met wolkenvelden, geleidelijk komt er ook meer ruimte voor de zon. Hoewel er de hel dag door ook wel wolken aanwezig zullen zijn. Het is droog en de wind waait zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort) uit het noordwesten, later meer uit het westen. De temperaturen klimmen tot een graad of 15, lokaal 16. Later vanavond en in de nacht naar donderdag is er kans op wat lichte regen en/of motregen. Dit op nadering van een warmtefront. Het westen van de regio maakt hier de grootste kans op, hoewel elders een spat regen ook niet is uitgesloten.

Het weer voor de volgende dagen
Er staan een paar mooie herfstdagen op het programma. Donderdag begint met wolkenvelden, maar gaandeweg krijgt de zon meer ruimte. Het wordt ook zachter met 18 graden. Er staat een zwak zuidwestenwindje van 1 of 2 Beaufort. Op vrijdag wordt het ook fraai najaarsweer. Het is overwegend zonnig en droog. De wind waait zwak uit het zuidoosten. De temperatuur kan wel oplopen naar 20 graden. Zaterdag blijft het overdag droog met zon, maar van lieverlee ook meer wolken. De wind waait zwak uit het zuiden (2 Beaufort) en het zou lokaal weleens 22 graden kunnen worden. Zaterdagavond volgt mogelijk regen.

Zo was het weer gisteren (dinsdag 2 oktober 2018)
Maximumtemperatuur    17,3 graden
Minimumtemperatuur       7,1 graden 
Neerslag                           0,7 mm

Weersverwachting opgesteld dinsdag 2 oktober 2018 om 09:00 uur
 

Nico Koevoets
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief