Logo bredavandaag.nl
Het weer oogt dan wel zomers, toch krijgen de bomen langzaam aan herfstkleuren.
Het weer oogt dan wel zomers, toch krijgen de bomen langzaam aan herfstkleuren. (Foto: Nico Koevoets.)

Zomer in oktober

  Weer

Weersverwachting voor woensdag 10 oktober 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Nog steeds ligt boven het oosten van Europa een omvangrijk hogedrukgebied. Het zorgt aan haar westflank voor de aanvoer van warme lucht in onze streken. Donderdagochtend passeert een zwak frontje.

Weersverwachting voor woensdag 10 oktober 2018
Het kan niet op. Het blijft alsmaar mooi. De zomer van 2018 heeft een lange adem. Voor vandaag wordt opnieuw veel blauw aan de lucht verwacht. Dus ook veel zonneschijn. De wind waait gemiddeld matig uit het zuidoosten met 3 Beaufort. Ze voert warme lucht aan met maxima tot een graad of 23.

Het weer voor de volgende dagen
Donderdagochtend eerste deel van de ochtend drijven er wolkenvelden over. Een lokaal licht buitje is mogelijk. Gaandeweg de dag breekt de zon meer en meer door. De wind waait matig uit het zuiden en voert warme lucht aan. Het kan opnieuw ongeveer 23 graden worden. Ook vrijdagochtend wordt gestart met wolken. Ook dan is een lokaal licht regenbuitje niet uitgesloten. Gedurende de dag worden de wolken dunner en komt de zon er bij. De wind blijft matig uit het zuiden waaien. De temperatuur schommelt rond de 21 graden. Zaterdag wordt de warmste dag van de week met plaatselijk de zomerse 25 graden op de thermometer. Verder veel zon en een matige zuidenwind.

Zo was het weer gisteren (dinsdag 9 oktober 2018)
Maximumtemperatuur    19,8 graden
Minimumtemperatuur       3,3 graden 
Neerslag                           droog

Weersverwachting opgesteld woensdag 10 oktober 2018 om 10:00 uur
 

Nico Koevoets


FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief