Opnieuw een zonnige oktoberdag.
Opnieuw een zonnige oktoberdag. (Foto: Nico Koevoets.)

Oktoberwarmte zet door

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 16 oktober 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Nog steeds ligt er een krachtig hogedrukgebied boven het oosten van Europa. Aan de westflank van dit systeem staat over Nederland een warme zuidelijke luchtstroming. Fronten van een lagedrukgebied bij IJsland, die boven de Britse eilanden liggen, bereiken Nederland voorlopig niet.

Weersverwachting voor dinsdag 16 oktober 2018
Wordt het kersverse warmterecord van vorig jaar, 16 oktober 2017, scherper gesteld? Dat is vraag van deze dinsdag. Vorig jaar bereikte het kwik 25,1 graden en dat was meteen de meest late zomerse dag in het jaar. Het is goed mogelijk dat dit temperatuurrecord scherper wordt gezet. Verder is het vandaag meestal zonnig met een zwakke zuidenwind van 1 of 2 Beaufort.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdag wordt het ook zonnig met soms wat wolken. Er waait opnieuw een zwakke zuidenwind en temperaturen tussen 23 en 25 graden. Donderdag passeert een zwak front met wolkenvelden. De wind is gedraaid naar noordoost en matig 3 tot 4 Beaufort. Maxima rond 18 graden. Vrijdag geleidelijk meer zon en een matige noordoostenwind van 3 Beaufort. Ook dan temperaturen rond de 18 graden.

Zo was het weer gisteren (maandag 15 oktober 2018)
Maximumtemperatuur    24,9 graden
Minimumtemperatuur     11,3 graden 
Neerslag                         droog

Weersverwachting opgesteld dinsdag 16 oktober 2018 om 10:00 uur
 

Nico Koevoets
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief