De zon was er maandagochtend vroeg bij. Opmaat naar een paar fraaie novemberdagen.
De zon was er maandagochtend vroeg bij. Opmaat naar een paar fraaie novemberdagen. (Foto: Nico Koevoets)

Het weer in Breda: Indian Summer in november

  Weer

Weersverwachting voor maandag 5 november 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Zoals wel vaker de laatste weken heeft opnieuw een hogedrukgebied positie gekozen boven het oosten van Europa. Mede daardoor komt er de komende dagen een zeer zachte zuidelijke luchtstroming op gang. Fronten met regen blijven voorlopig op afstand boven Ierland.

Weersverwachting voor maandag 5 november 2018
De bewolking die vannacht aanwezig was, is vanochtend snel weggetrokken. Het is sinds halfweg de ochtend voluit zonnig en dat blijft zo voor de rest van de dag. Wel drijven er af en toe onschuldige sluierwolken (cirrus) over. De wind waait zwak tot matig met gemiddeld 2 of 3 Beaufort uit het zuidoosten. Maximumtemperaturen komen vanmiddag uit op een respectabele 15 of 16 graden. Normaal voor deze tijd van het jaar is een graad of 11.

Het weer voor de volgende dagen
Dinsdag wordt een topdag in de zin van het is zonnig, droog en zeer zacht. Af en toe drijven er sluierwolken over. De wind waait matig (3 tot 4 Beaufort) uit het zuidoosten. Ze voert zeer zachte lucht aan waarin maximumtemperaturen tot wel 18 of 19 graden mogelijk zijn. De woensdag begint ook zonnig, maar in de loop van de dag komen er meer wolken. Met name na het middaguur. Mogelijk dat er op het eind van de middag of in de avond een lokaal licht regenbuitje valt. De zuidoostenwind wakkert aan naar matig tot vrij krachtig (4 tot 5 Beaufort). Met een graad of 16 is het nog steeds zacht.

In de nacht naar donderdag ook nog kans op enige regen. Dan start de donderdag vervolgens met wolkenvelden die snel oostwaarts wegtrekken. De zon keert dan terug in een setting van afwisselend zon en wolken. Het blijft droog en de wind waait met 2 Beaufort zwak uit het zuiden. De temperatuur zou weleens opnieuw de 17 graden kunnen halen.

Zo was het weer gisteren (zondag 4 november 2018)
Maximumtemperatuur     13,3 graden
Minimumtemperatuur     min1,5 graden 
Neerslag                        droog

Weersverwachting opgesteld maandag 5 november 2018 om 11:00 uur
 
 

Nico Koevoets