Komende dagen autoruiten krabben.
Komende dagen autoruiten krabben. Foto: Nico Koevoets.

Langzaam kouder komende dagen

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor donderdag 15 november 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Boven het oosten van Europa ligt een krachtig hogedrukgebied. Fronten met neerslag blijven op afstand bij Ierland. Het hogedrukgebied gaat zich komende dagen positioneren boven Scandinaviƫ. De zachte zuidelijke luchtstroming wordt daardoor vervangen door een koude oostelijke stroming.


Het is rustig weer. In de heldere nacht naar donderdag koelt het aardig af met minima dicht bij het vriespunt. Grote kans op autoruiten krabben en lokale mistbanken. Overdag wordt het zonnig na het optrekken van het lokale grijs en/of mist. De wind waait zwak uit het zuiden met gemiddeld 1 of 2 Beaufort. Middagmaxima rond 12 of 13 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Vrijdag wordt het opnieuw overdag zonnig. In de nacht naar vrijdag kan het een graadje vriezen en vormen zich lokale mistbanken. Overdag wederom zonnig met een naar zuidoost tot oost gedraaide wind. Ze is dan zwak tot matig, gemiddeld met 2 of 3 Beaufort. Middagmaxima iets dalend naar 10 graden. In het weekend koelt het nog wat verder af en blijven de neerslagkansen klein. De nachten zijn zaterdag en zondag fris met minima rond of dicht bij het vriespunt. De wind steekt op uit het oosten tot noordoosten, gemiddeld matig tot vrij krachtig (4 tot 5 Beaufort). De gevoelstemperaturen gaan een rol spelen dit weekend. Het wordt gevoelsmatig koud. De thermometer wijst in de middagen 7 tot 8 graden aan en in de nacht waarden rond of dicht bij het vriespunt. Het is meestal zonnig, hoewel enkele wolkenvelden niet uitgesloten zijn.

Zo was het weer gisteren (woensdag 14 november 2018)
Maximumtemperatuur  13,0 graden
Minimumtemperatuur    3,2 graden
Neerslag                      droog

Weersverwachting opgesteld woensdag 14 november 2018 om 21:00 uur