Dit weekend zonnig, maar koud.
Dit weekend zonnig, maar koud. (Foto: Nico Koevoets.)

Zonnig weekend met een koude oostenwind

  Weer

Weersverwachting voor zaterdag 17 november 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Boven de Baltische Staten ligt een krachtig hogedrukgebied welke zich uitstrekt tot over Scandinavië. Aan de zuidflank van dit druksysteem wordt met een oostelijke luchtstroming koude lucht naar Nederland geblazen.

Weersverwachting voor zaterdag 17 november 2018
Voor zaterdag staat zonnig, maar koud weer op het programma. Er waait een matige oostenwind van gemiddeld 3 of 4 Beaufort. Deze wind doet het voor het gevoel ijzig koud aanvoelen. Toch wijzen de thermometers nog zo'n 6 tot 7 graden aan. Het is de gevoelstemperatuur die een flink stuk lager ligt.

Het weer voor de volgende dagen
Zondag weinig verandering. In de nacht naar zondag minimumtemperaturen rond het vriespunt. Overdag zonnig en droog, maar gevoelsmatig ijzig koud door een matige oosten- tot noordoostenwind (gemiddeld 3 tot 4 Beaufort). Maximumtemperaturen rond de 5 graden. Van maandag tot en woensdag meer bewolkt weer met mogelijk wat lichte neerslag. De wind blijft matig uit de noordoosthoek waaien. Woensdag wordt ze minder sterk met gemiddeld 2 of 3 Beaufort. Verder daalt het kwik nog wat verder met dagmaxima rond 3 graden.

Zo was het weer gisteren (vrijdag 16 november 2018)
Maximumtemperatuur        8,3 graden
Minimumtemperatuur   min1,7 graden
Neerslag                           droog

Weersverwachting opgesteld zaterdag 17 november 2018 om 07:00 uur

Nico Koevoets
 




NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief