Vanmiddag neemt de buiigheid af.
Vanmiddag neemt de buiigheid af. (Foto: Nico Koevoets.)

Afnemend buiig

  Weer

Weersverwachting voor maandag 10 december 2018


Algemene luchtdrukverdeling
Boven Scandinavië ligt een lagedrukgebied. Bij het westen van Frankrijk ligt een hogedrukkern dat een uitloper via de Britse eilanden naar IJsland heeft. Tussen beide systemen staat een noordwestelijke luchtstroming welke buien vanaf de Noordzee meevoert.

Weersverwachting voor maandag 10 december 2018
Het is buiig, met name in de oostelijke helft van West-Brabant. De regio's Breda en Oosterhout hebben regelmatig een bui te pakken. Hoe verder naar het westen hoe droger en hoe breder de opklaringen. Deze opklaringen breiden zich vanmiddag oostwaarts uit zodat het ook in omgeving Breda en Oosterhout geleidelijk droger wordt. De wind waait gemiddeld matig, met 3 of 4 Beaufort uit het noordwesten. Het is kil met maxima rond 8 graden.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar dinsdag fris met minima iets boven het vriespunt. Lokaal komt autoruiten krabben voor in de vroegte. Overdag is het wisselend bewolkt, maar droog. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten of noorden, gemiddeld met 2 Beaufort. Maxima rond 8 graden. In de nachten naar woensdag en donderdag toe vriest het licht (min1 tot min3 graden). Overdag is het beide dagen droog met zon, maar af en toe kan er wel een wolkenveld passeren. De wind waait beide dagen uit het oosten, woensdag is de wind zwak (2 Beaufort) en donderdag matig (4 Beaufort). De dagtemperaturen komen woensdag op 4 graden uit, donderdag wordt het nog maar plus2 graden. Het wordt dus kouder.

Zo was het weer gisteren (zondag 9 december 2018)
Maximumtemperatuur   10,4 graden
Minimumtemperatuur      5,3 graden
Neerslag                         4,3 mm

Weersverwachting opgesteld maandag 10 december 2018 om 12:00 uur

Nico Koevoets
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief