We gaan naar kouder weer toe.
We gaan naar kouder weer toe. Foto: Nico Koevoets.

Opklaringen en geleidelijk kouder

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor dinsdag 11 december 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Een hogedrukzone die zich uitstrekt van Nederland naar Noorwegen zal zich de komende dagen versterken naar geheel Scandinaviƫ. Daardoor komt een oostelijke luchtstroming op gang en krijgen we een middecemberwintertje.

Weersverwachting voor dinsdag 11 december 2018
Het is vandaag wisselend bewolkt na een frisse start. Verspreid over de regio kan er in de ochtenduren nog een enkel licht buitje vallen. Verder is het overwegend droog. De wind waait zwak met gemiddeld 2 Beaufort uit het noordwesten. Maxima rond 7 graden.

Het weer voor de volgende dagen
In de nachten naar woensdag, donderdag en vrijdag toe vriest het licht (min1 tot min4 graden). Overdag is al deze dagen droog met zon, maar af en toe kan er wel een wolkenveld passeren. De wind waait meest uit het oosten, woensdag is de wind zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort) en donderdag matig (3 tot 4 Beaufort). Vrijdag zwakt de wind weer wat af. De dagtemperaturen komen woensdag op 4 graden uit, donderdag wordt het nog maar plus2 graden. Vrijdag heeft het kwik moeite om ook overdag boven het vriespunt uit te komen. Het wordt dus een beetje winters.

Zo was het weer gisteren (maandag 10 december 2018)
Maximumtemperatuur  8,6 graden
Minimumtemperatuur  1,8 graden
Neerslag                     5,1 mm

Weersverwachting opgesteld dinsdag 11 december 2018 om 09:00 uur