Vooral dinsdag veel wind en mogelijk windschade.
Vooral dinsdag veel wind en mogelijk windschade. (Foto: Nico Koevoets.)

Onstuimig

  Weer

Weersverwachting voor maandag 7 januari 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Even een paar dagen wisselvallig en onstuimig weer. Het hogedrukgebied dat afgelopen dagen boven de Britse eilanden lag, heeft zich terug getrokken naar het zeegebied west van Frankrijk. Nabij Schotland ontwikkelt zich een stormdepressie. Het warmtefront ervan bereikt Nederland later op de dag. Het sterke windveld ervan doet dinsdag Nederland aan.

Weersverwachting voor maandag 7 januari 2019
Opnieuw is het maandag veelal bewolkt. Grijs weer. Het grootste deel van de dag is het droog. Later op de middag en in de avond volgt lichte regen en/of motregen. De westenwind blaast gemiddeld matig uit het westen met 3 of 4 Beaufort. Maxima rond 8 graden.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar dinsdag eerst regen. In de nanacht en het eerste deel van de ochtend passeert het sterkste windveld van de Schotse depressie. Gemiddeld een (vrij) krachtige wind van 5 of 6 Beaufort uit het noordwesten. Er zijn windstoten van stormkracht mogelijk, tot 90 km/uur. Aan de Zeeuwse kust kan het tijdelijk stormen. Het is verder wisselend bewolkt met een beetje zon en een enkele lokale regenbui. De temperatuur komt maximaal op een graad of 7 uit. Woensdag is de wind afgenomen naar matig, 3 Beaufort en gedraaid naar het noorden. Het is dan wisselend bewolkt met af en toe zon en plaatselijk een enkele bui. Het is iets frisser met ca 6 graden.

Zo was het weer gisteren (zondag 6 januari 2019)
Maximumtemperatuur        7,1 graden
Minimumtemperatuur        4,7 graden
Neerslag                           0,1 mm

Weersverwachting opgesteld zondag 6 januari 2019 om 20:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief