Ruige stapelwolken tijdens opklaringen.
Ruige stapelwolken tijdens opklaringen. (Foto: Nico Koevoets.)

Wegtrekkende buien en opklarend, lichte vorst naar donderdag toe

  Weer

Weersverwachting voor woensdag 9 januari 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Een hogedrukgebied ten zuidwesten van Ierland bouwt een rug van hoge luchtdruk op over de Britse eilanden. Aan de oostflank hiervan staat een noordelijke luchtstroming met in de nanacht naar woensdag nog de passage van een buienlijn. Overdag verdwijnen de buien onder invloed van de rug van hoge luchtdruk.

Weersverwachting voor woensdag 9 januari 2019
In de vroege ochtend kan er lokaal nog een enkele bui vallen, maar al snel wordt en blijft het droog. Het is wisselend bewolkt met geregeld de zon er bij. Aangenaam wordt het gevoelsmatig niet. De noordenwind is matig met 3 of 4 Beaufort. Maximumtemperaturen tot 6 graden.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar donderdag lichte vorst en donderdagochtend autoruiten krabben. Overdag zonnig, maar koud. Er waait een zwakke noordenwind van gemiddeld 2 Beaufort. Temperaturen niet hoger als een graad of 4 tot 5. In de loop van de middag komt er bewolking opzetten. Vrijdag is het dan bewolkt met vooral 's ochtends wat lichte regen en/of motregen. De noordwestenwind is matig met 3 Beaufort en het kwik loopt wat op naar 8 graden. Zaterdag en zondag brengen somber weer met weinig of geen zon. Zaterdag mogelijk nog wel een beetje zon, zondag vrijwel niet. Zaterdag regen overgaand in buiige regen en een matige westenwind (3 - 4 Beaufort) en 7 graden. Zondag bewolkt met soms regen, een matige westenwind en 6 graden.

Zo was het weer gisteren (dinsdag 8 januari 2019)
Maximumtemperatuur        8,5 graden
Minimumtemperatuur        5,7 graden
Neerslag                           5,0 mm

Weersverwachting opgesteld dinsdag 8 januari 2019 om 22:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief