Het is maandag wisselend bewolkt.
Het is maandag wisselend bewolkt. (Foto: Nico Koevoets.)

Opklaringen, lokaal eerst nog een enkele bui

  Weer

Weersverwachting voor maandag 14 januari 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Een koufront trekt in de ochtend naar het zuiden weg. Ze wordt gevolgd door tijdelijke opklaringen als gevolg van een zwakke rug van hogere luchtdruk.

Weersverwachting voor maandag 14 januari 2019
Maandagochtend is het aanvankelijk nog behoorlijk bewolkt met kans op een enkele lokale bui. In de loop van de ochtend is het droog en geleidelijk gaat het verder opklaren. De wind waait matig uit het noordwesten, gemiddeld met 3 of 4 Beaufort. Maxima rond 8 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Dinsdag is het opnieuw overwegend bewolkt. Later op de dag kans op enige lichte regen en/of motregen. De wind is gedraaid naar het zuidwesten, maar blijft matig qua sterkte. De temperaturen komen rond de 9 graden uit. Woensdag is het dan veelal grijs bewolkt, maar droog. De aangevoerde lucht is zacht. Lokaal kan het kwik tot 10 graden reiken. De zuidwestenwind blijft matig. Op donderdag wordt het iets frisser met een naar noordwest gedraaide wind die matig tot vrij krachtig is (4 tot 5 Beaufort). De maximumtemperaturen gaan terug naar 7 graden. Het is in de ochtend bewolkt met regen. Na lunchtijd opklaringen en nog een enkele lokale bui.

Zo was het weer gisteren (zondag 13 januari 2019)
Maximumtemperatuur        9,7 graden
Minimumtemperatuur        7,6 graden
Neerslag                           6,0 mm

Weersverwachting opgesteld zondag 13 januari 2019 om 23:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief