Prachtige rijpafzettingen op auto's.
Prachtige rijpafzettingen op auto's. (Foto: Nico Koevoets.)

Maandag zonnig, dinsdagochtend tot vijf centimeter sneeuw

  Weer

Weersverwachting voor maandag 21 januari 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Boven het vasteland van Europa ligt een hogedrukgebied gevuld met koude lucht. Zwakke storingen boven de Noordzee kunnen Brabant maandag niet bereiken.

Weersverwachting voor maandag 21 januari 2019
Het is vandaag zonnig na een nacht met ruim 9 graden vorst. In de loop van de middag komen er wel hoge wolkensluiers aangedreven. De wind is zwak (1 - 2 Beaufort) en veranderlijk, met een voorkeur voor zuidwest. In de middag komt het kwik een paar uurtjes boven het vriespunt uit tot plus2 of plus3 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Dinsdag komt er sneeuw. De dag begint nog wel droog, maar er zijn al wel veel wolken. In de loop van de ochtend trekt een koufront vanuit het westen de regio binnen. Het gaat dan een aantal uren sneeuwen.

De verwachtte hoeveelheden liggen globaal tussen 1 en 5 cm. Er waait een koude matige zuidelijke wind van 3 of 4 Beaufort. Maxima hooguit plus 1 graad. De gevallen sneeuw blijft liggen. Na dinsdag gaat de winter verder, maar dan wel kwakkelend. Zo vriest het woensdag en donderdag in de nachten licht en overdag komt het kwik net boven het vriespunt uit. Over het algemeen is er veel bewolking, met op woensdag nog kans op lokale lichte winterse buitjes. Donderdag is het meestal droog. De wind waait woensdag zwak tot matig uit het noordwesten en donderdag zwak uit het noorden.

Zo was het weer gisteren (zondag 20 januari 2019)
Maximumtemperatuur        plus2,8 graden
Minimumtemperatuur          min6,5 graden
Neerslag                            droog

Weersverwachting opgesteld maandag 21 januari 2019 om 08:00 uur

Nico Koevoets

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief