Een witte deken voor Breda, dinsdag 22 januari 2019.
Een witte deken voor Breda, dinsdag 22 januari 2019. (Foto: Bregje Kop)

Het weer in Breda: Sneeuw

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 22 januari 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Een koufront van een lagedrukgebied bij Schotland trekt langzaam over Brabant oostwaarts. Het laat een laagje sneeuw achter dat blijft liggen.

Weersverwachting voor dinsdag 22 januari 2019
Vandaag is het bewolkt met sneeuwval. Rond het middaguur lag er ongeveer 1 cm sneeuw, dat kan vanmiddag nog verder opgehoogd worden van 2 tot 5 cm. Later op de middag wordt het droog. De temperatuur die rond het middaguur nog op min 2 tot min 1 graden lag, is dan iets opgelopen naar nul graden of iets er boven. De wind draait van zuid naar zuidwest en is gemiddeld zwak (2 Beaufort).

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar woensdag vriest het licht tot ca min 3 graden. Overdag hangt er nog vrij veel bewolking en kan er lokaal nog een licht sneeuwbuitje vallen. De wind waait zwak (1 Beaufort) uit het noordoosten. In de middag maxima iets boven 0 met plus 1 graden. In de nacht naar donderdag matige vorst. Overdag wolkenvelden, maar droog. Gaandeweg krijgt de zon meer ruimte. Ook dan is het koud met middagtemperaturen niet hoger als plus 1 of plus 2 graden. Vrijdag is momenteel onzeker wat het weer gaat doen. Waarschijnlijk gaat het licht winterse weer kwakkelend verder.

Zo was het weer gisteren (maandag 21 januari 2019)
Maximumtemperatuur        plus3,8 graden
Minimumtemperatuur         min9,6 graden
Neerslag                                 droog

Weersverwachting opgesteld dinsdag 22 januari 2019 om 12:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief