Maandagmiddag is het wisselend bewolkt met kans op een winterse bui.
Maandagmiddag is het wisselend bewolkt met kans op een winterse bui. Foto: Nico Koevoets.

Wisselvallig, guur met winterse buien

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor maandag 28 januari 2019

Algemene luchtdrukverdeling
Een actief lagedrukgebied trekt via Nederland naar Duitsland weg. Aan de achterzijde staat maandag een kille noordwestelijke luchtstroming met kans op enkele winterse buien.

Weersverwachting voor maandag 28 januari 2019
De wind is niet meer zo krachtig als zondagavond en in de nacht naar maandag. Wel blijven er vooral in de buurt van buien stevige rukwinden mogelijk tot ca 70 km/u. De wind waait gemiddeld matig met 3 of 4 Beaufort uit het noordwesten. Aanvankelijk valt er nog wat regen. Dit trekt oostwaarts weg gevolgd door een wisselende bewolking. De zon schijnt dan af en toe, maar ook is er kans op een winterse bui met regen, hagel en wat natte sneeuwvlokken. De maximumtemperatuur komt uit op zo'n 6 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Dinsdag is het tijdelijk droger. In de ochtenduren schijnt soms de zon tussen de wolken door. Gedurende de middag geraakt het geheel bewolkt. De zuidwestenwind draait naar het zuiden en is matig, 3 tot 4 Beaufort. Woensdag is er kans op sneeuw. De wind gaat zwak (2 Beaufort) uit het oosten waaien. Met 2 tot 3 graden is het vrij koud.

Zo was het weer gisteren (zondag 27 januari 2019)
Maximumtemperatuur        7,9 graden
Minimumtemperatuur        3,7 graden
Neerslag                           9,0 mm

Weersverwachting opgesteld zondag 27 januari 2019 om 18:00 uur