Het is afwachten hoeveel sneeuw er vandaag gaat vallen.
Het is afwachten hoeveel sneeuw er vandaag gaat vallen. Foto: Nico Koevoets.

Kwakkelweer

Door: Nico Koevoets Weer

Weersverwachting voor woensdag 30 januari 2019

Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied boven Midden Duitsland heeft een frontale uitloper over Belgiƫ en Nederland liggen. Het bijbehorende neerslaggebied met sneeuw trekt heel langzaam vanuit Belgiƫ naar Brabant.

Weersverwachting voor woensdag 30 januari 2019
Het sneeuwt inmiddels licht in Breda. Het blijft een groot deel van de dag sneeuwen. De hoeveelheden hangen af van hoe snel de sneeuwzone voorbijtrekt. Vooralsnog gaan we uit van 1 tot 3 cm. Maar mogelijk dus meer. De wind is veranderlijk. Ze waait eerst zwak (1 of 2 Beaufort) uit het noordwesten, later op de dag meer uit het zuidwesten. Maxima rond 2 graden.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar donderdag minima rond het vriespunt. Donderdag overdag hangt er nog veel bewolking, maar het is of wordt overwegend droog. De wind waait matig uit het zuiden (3 tot 4 Beaufort). De temperatuur komt op 3 graden uit. Donderdagavond laat en in de nacht naar vrijdag opnieuw kans op neerslag. Waarschijnlijk winters van karakter. Overdag opnieuw meestal bewolkt, maar de temperatuur kan oplopen naar 4 of 5 graden. De wind waait matig uit het zuidoosten (3 Beaufort). Op zaterdag is de wind dan weer gedraaid naar het westen tot noordwesten (3 Beaufort). Het is bewolkt met kans op wat winterse neerslag. Maxima rond 3 graden.

Zo was het weer gisteren (dinsdag 29 januari 2019)
Maximumtemperatuur         plus4,4 graden
Minimumtemperatuur           min1,1 graden
Neerslag                                   1,8 mm

Weersverwachting opgesteld woensdag 30 januari 2019 om 10:00 uur