Het sneeuwdek is vrijdag geen lang leven beschoren.
Het sneeuwdek is vrijdag geen lang leven beschoren. (Foto: Nico Koevoets.)

Nachtelijke sneeuw gevolgd door dooi

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 1 februari 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied bij de Golf van Biscaje laat een warmtefrontocclusie in de nacht over Brabant trekken. Met temperaturen net onder het vriespunt levert dat een tijdelijk sneeuwdek op. Overdag volgt vanuit Frankrijk zachte lucht.

Weersverwachting voor vrijdag 1 februari 2019
In de vroege ochtend is het zeer waarschijnlijk een witte wereld. Dus kans op gladheid. In de loop van de ochtend wordt het droog. Tijdens de middag kan de zon soms even doorbreken. De wind waait zwak uit zuidoost of zuid (1 tot 2 Beaufort). In de middag kan het lokaal 4 graden worden, dus een rauwe dooi.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag gaat de wind matig uit het noorden waaien, gemiddeld 3 Beaufort. Er zijn vrij veel wolken en plaatselijk kan er een winterse bui vallen. Maxima rond 3 of 4 graden. Zondag is een droge dag met laaghangende wolken en lokaal eerst ook mist. In de middag kan de zon er even bij komen. De zuidwestenwind is matig en het kwik hangt rond 3 of 4 graden. Maandag komt een kleine storing langs met opnieuw kans op (natte) sneeuw. De wind waait zwak uit het zuiden en het wordt maximaal 2 of 3 graden. Advies is om dagelijks de weerberichten te checken. Het weer is dezer dagen lastig te voorzien. Het komt op nowcasten aan tegen normaal forecasten. Het is kwakkelweer.

Zo was het weer gisteren (donderdag 31 januari 2019)
Maximumtemperatuur        min1,0 graden (ijsdag, hele etmaal temperatuur onder het vriespunt)
Minimumtemperatuur        min3,6 graden
Neerslag                                 droog

Weersverwachting opgesteld donderdag 31 januari 2019 om 22:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief