Maandag wordt ook een zeer zachte lenteachtige februaridag.
Maandag wordt ook een zeer zachte lenteachtige februaridag. (Foto: Nico Koevoets.)

Het weer in Breda: Ook maandag zeer zacht

  Weer

Weersverwachting voor maandag 18 februari 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Een zwak en langgerekt koufront over de Noordzee, horende bij een lagedrukgebied in het zeegebied tussen IJsland en Noorwegen trekt komende nacht over Brabant. Boven het oosten van Europa ligt een hogedrukgebied en dat verzorgt vandaag nog een mooie dag.

Weersverwachting voor maandag 18 februari 2019
Na drie dagen met recordhoge temperaturen, datumrecords, kan vandaag mogelijk het vierde opeenvolgende datumrecord opgetekend worden qua hoogste temperatuur. Vrijdag werd het al 18,1 graden, zaterdag 15,9 en zondag 17,4 graden. Vandaag kan het opnieuw 15 tot 16 graden worden en dan wordt er in Breda wederom een datumrecord vastgesteld. De maximumtemperaturen liggen dezer dagen liefst 10 tot 12 graden boven normaal. Normaal is zo'n 5,6 graden. Verder is het zonnig, met geleidelijk opkomende wolken vanaf het westen. Overdag zal dat veelal dunne sluierbewolking zijn. In de avond wordt de bewolking echt dikker. De zuidenwind waait zwak met gemiddeld 1 of 2 Beaufort.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar dinsdag kan er een spat regen vallen. Dinsdagochtend is het front al snel weggetrokken en volgt overdag een wisselende bewolking met droog weer. Wel zijn er meer wolken als vandaag, dus logischerwijs minder zon. De wind waait met gemiddeld 3 Beaufort matig uit het zuidwesten. De temperatuur doet een stapje terug naar 12 of 13 graden. Op woensdag afwisselend zon en wolken, maar droog. De zuidwestenwind is gemiddeld 3 tot 4 Beaufort sterk. Het warmt iets op naar 14 graden. Donderdag met een zwakke zuidwestenwind iets frisser tot 12 graden. Verder aanhoudend droog met zon en wolken.


Zo was het weer gisteren (zondag 17 februari 2019)
Maximumtemperatuur                17,4 graden
Minimumtemperatuur                  0,3 graden
Neerslag                                     droog

Weersverwachting opgesteld maandag 18 februari 2019 om 11:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief