Drie prachtige vroege lentedagen liggen in het verschiet.
Drie prachtige vroege lentedagen liggen in het verschiet. (Foto: Nico Koevoets.)

Recordwarme februaridagen

  Weer

BREDA - Weersverwachting voor maandag 25 februari 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Boven het vasteland van Europa ligt nog steeds een omvangrijk en krachtig hogedrukgebied. De kern ervan ligt nabij de Alpen. Het zorgt in grote delen van Europa voor aanhoudend prachtig lenteweer.

Weersverwachting voor maandag 25 februari 2019
Na een frisse start loopt het kwik nu snel op. Vanmiddag worden er waarden van 17 tot 18 graden bereikt. Dat zijn recordhoge temperaturen voor 25 februari. Het oude Brabantse record staat op 16,3 graden gemeten op 25 februari 1964 in Gilze Rijen. Verder is het vandaag voluit zonnig weer met veel blauwe lucht. De oostenwind is zwak, gemiddeld 1 Beaufort.

Het weer voor de volgende dagen
Dinsdag en woensdag kan het zowaar nog wat warmer worden. Op beide dagen wordt het opnieuw zonovergoten bij een zwak oostenwindje. Woensdag neigt de wind naar zuidoost. Dinsdag wordt het 18 tot 19 graden. Woensdag 19 tot lokaal misschien wel 20 graden! Dat zou zeer bijzonder zijn. De kaap van de warme 20 graden is nog nooit bereikt in februari in Brabant. De vroegste datum dat de 20 graden grens ooit werd gehaald staat in Brabant op 9 maart. Donderdag toenemende bewolking, later op de dag kans op regen. De wind draait dan naar west tot noordwest en neemt in kracht toe. Temperaturen dalend naar 14 graden.

Zo was het weer gisteren (zondag 24 februari 2019)
Maximumtemperatuur                16,7 graden
Minimumtemperatuur             min1,7 graden
Neerslag                                     droog

Weersverwachting opgesteld maandag 25 februari 2019 om 10:00 uur

Nico Koevoets

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief