Grijze regenluchten met Carnaval. Het blauw zal maar schaars zijn.
Grijze regenluchten met Carnaval. Het blauw zal maar schaars zijn. (Foto: Nico Koevoets.)

Natte en winderige Carnavalsdagen

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 1 maart 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Een zwak koufront trekt vrijdag van noordwest naar zuidoost over de provincie. Het systeem is verbonden aan een lagedrukgebied op de Atlantische Oceaan. Meerdere lagedrukgebieden zullen vanaf die hoek de komende week opstomen naar het Europese vasteland.

Weersverwachting voor vrijdag 1 maart 2019
Na de waanzinnige warmte van eind februari met talrijke dag- maand- en seizoensrecords, ze tuimelden over elkaar heen, keren het weer uitgerekend tijdens Carnaval terug naar normaal. Het is vrijdag aanvankelijk bewolkt met wat lichte regen of motregen. Tijdens de middag is het droog, maar de bewolking blijft. Er waait een matige wind van gemiddeld 3 Beaufort uit het noordwesten. Het kan ook niet anders dan dat het kwik een smakker naar beneden maakt: het wordt ca 10 graden. Dat is nog altijd drie graden hoger dan normaal.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag begint bewolkt met regen. Opnieuw tijdens de middaguren droger, maar bewolkt. De zuidwestenwind is matig met 3 tot 4 Beaufort. Maxima rond 11 graden. Op zondag gaat het stevig regenen. De zuidwestenwind trekt aan tot gemiddeld 5 Beaufort, dat is een vrij krachtige wind. Soms zijn er sterkere windstoten tot 60 km/u. Het is tijdelijk wat zachter met 12 of 13 graden. Voor maandag opnieuw bewolkt met geregeld buiige regen. De wind waait matig uit het westen met gemiddeld 3 Beaufort. Maxima rond de 10 graden.

Zo was het weer gisteren (donderdag 28 februari 2019)
Maximumtemperatuur        12,9 graden
Minimumtemperatuur          1,9 graden
Neerslag                             0,3 mm

Weersverwachting opgesteld donderdag 28 februari 2019 om 21:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief