Omgevallen bomen op de Galderse Weg afgelopen zondagmiddag.
Omgevallen bomen op de Galderse Weg afgelopen zondagmiddag. (Foto: Tom van der Put.)

Meer regen en wind

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 12 maart 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied ligt tussen IJsland en Schotland. Haar frontensystemen en een stevig windveld trekken dinsdag over Brabant. Het warmtefront passeert in de ochtend en het koufront pas laat op de dag.

Weersverwachting voor dinsdag 12 maart 2019
In de nacht naar dinsdag is het aanvankelijk en helder en koelt het af naar temperaturen net boven het vriespunt. In de nanacht neemt de bewolking toe. Mogelijk is er nog een vroege zonneglimp van de zon, maar verder zal het de gehele dag bewolkt zijn. In de loop van de ochtend volgt er lichte regen of motregen. Later op de middag en in de avond gaat het enige tijd steviger regenen. De wind waait vrij krachtig, gemiddeld met 5 Beaufort uit het zuiden. Het wordt opnieuw winderig met zware windstoten tot 90 km/u. De maximumtemperatuur komt op een graad of 8 uit. Na passage van het koufront draait de wind in de avond meer naar zuidwest.

Het weer voor de volgende dagen
Voorlopig blijft het herfstachtig maartweer. Woensdag is het wisselend bewolkt, waarbij de bewolking overheerst. Het eerder genoemde lagedrukgebied trekt over de Noordzee oostwaarts. Met opnieuw een gemiddeld vrij krachtige wind vanuit het zuidwesten tot westen is het onstuimig. Opnieuw zijn er zware windstoten tot 90 km/u mogelijk. Verder zijn er talrijke pittige buien die behalve zware windstoten, ook vergezeld kunnen gaan van hagel en/of onweer. Maxima rond 7 graden. En alsof het nog niet genoeg is, donderdag wordt een bewolkte dag met geruime tijd regen. De wind waait matig tot vrij krachtig (4 tot 5 Beaufort) uit het zuidwesten. Opnieuw zijn er forse windstoten mogelijk. Het kwik loopt iets op naar 9 graden.

Zo was het weer gisteren (maandag 11 maart 2019)
Maximumtemperatuur        8,2 graden
Minimumtemperatuur        2,9 graden
Neerslag                           3,1 mm (regen en hagel)

Weersverwachting opgesteld maandag 11 maart 2019 om 20:00 uur

Nico Koevoets

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief