Het is dinsdag meestal bewolkt.
Het is dinsdag meestal bewolkt. (Foto: Nico Koevoets.)

Rustig weer met veel wolken en een spatje regen

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 26 maart 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Een zwak warmtefront van een lagedrukgebied ten noorden van IJsland trekt over Nederland oostwaarts. Het hogedrukgebied boven de Britse eilanden breidt haar invloed pas in de tweede helft van de week naar Nederland uit.

Weersverwachting voor dinsdag 26 maart 2019
Het is dinsdag meestal bewolkt en veelal droog. Plaatselijk kan er wel een spatje regen vallen. De wind waait zwak uit noordwest, later ook uit west (gemiddeld 2 Beaufort). De maxima lopen op naar een graad of 11.

Het weer voor de volgende dagen
Woensdag opnieuw bewolkt, doch later op de dag kunnen er lokaal wat opklaringen komen. Vooral over het westen van de regio. De westen- tot noordwestenwind is met 2 Beaufort zwak. Het wordt ongeveer 11 graden, met zon mogelijk 12 tot 13 graden. Donderdag is de wind veranderlijk en zwak. Hij heeft dan wel een voorkeur voor noordoost. De zon krijgt meer ruimte en het wordt een graad of 13. Vrijdag wordt er nog een stapje bij gedaan. Afwisselend zon en wolken, maar de zon heeft de meeste ruimte en het kwik kan stijgen naar ca 15 graden. Er staat dan wel weer een zwakke tot matige zuidwestenwind (2 tot 3 Beaufort).

Zo was het weer gisteren (maandag 25 maart 2019)
Maximumtemperatuur        10,9 graden
Minimumtemperatuur          4,4 graden
Neerslag                             0,1 mm

Weersverwachting opgesteld maandag 25 maart 2019 om 22:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief