Het is na vandaag een aantal dagen kouder en buiig.
Het is na vandaag een aantal dagen kouder en buiig. (Foto: Nico Koevoets.)

Zonnnig, vanaf dinsdag buiig en koeler

  Weer

Weersverwachting voor maandag 1 april 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Bij de Baltische Staten ligt een hogedrukgebied. Het zorgt in onze omgeving voor een oostelijke luchtstroming. Fronten maandag boven de Britse eilanden trekken dinsdag over Brabant oostwaarts.

Weersverwachting voor maandag 1 april 2019
Het is een zonnige maandag na een frisse start. Het kwik loopt met zon vanmiddag op naar zo'n 13 tot 14 graden. De oostelijke wind is matig, gemiddeld 3 Beaufort.

Het weer voor de volgende dagen
Dinsdag neemt de bewolking toe en gaat het in de loop van de ochtend regen. In de vroegte kan er lokaal nog een streepje zon voorkomen. Tijdens de middaguren wordt het wisselend bewolkt met kans op een lokale bui. De zuidenwind draait naar west en is gemiddeld matig met 3 of 4 Beaufort. Maxima tot 14 graden. Woensdag en donderdag worden vrij koude en wisselvallige dagen. Het is wisselend bewolkt met soms wat zon, maar ook plaatselijke buien. Die kunnen vergezeld gaan van hagel en een donderslag. De temperatuur komt beide dagen niet hoger dan 10 graden. Verder is de wind meestal zwak, 1 of 2 Beaufort. Woensdag uit het zuidwesten en donderdag vanuit het zuidoosten.

Zo was het weer gisteren (zondag 31 maart 2019)
Maximumtemperatuur        13,1 graden
Minimumtemperatuur          6,5 graden
Neerslag                             0,1 mm

Weersverwachting opgesteld maandag 1 april 2019 om 12:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief