Het is terrasjesweer dit weekend.
Het is terrasjesweer dit weekend. (Foto: Nico Koevoets.)

Zonnig weekend

  Weer

Weersverwachting voor vrijdag 5 april 2019


Algemene luchtdrukverdeling
De luchtdruk is relatief hoog boven het vasteland van Europa. Dat breidt zich uit naar Scandinavië. Een lagedrukgebied ligt zuid van Ierland en het bijbehorende koufront hangt boven Bretagne.

Weersverwachting voor vrijdag 5 april 2019
Na een koude start, lokaal kon men de autoruiten nog krabben, is het vandaag droog en zonnig weer. Hier en daar drijven wat onschuldige wolken voorbij. De wind waait zwak uit het zuidoosten, gemiddeld met 2 Beaufort. De temperaturen lopen op naar 14 tot 15 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag gaat de wind meer uit het oosten waaien en wordt matig, gemiddeld kracht 3. Het is overwegend zonnig en droog. De oostenwind voert warmere lucht aan waarmee het kwik kan oplopen tot 16 of 17 graden. Zondag wordt er nog een schepje bovenop gedaan. Het kan 18 of 19 graden worden met zonneschijn. Er zijn wel wat meer wolken dan op zaterdag. De wind is gedraaid naar noordoost en zwak geworden. Op maandag is het ook nog droog met afwisselend wolkenvelden en zon. De wind blijft zwak uit de noordoosthoek waaien, maar de temperatuur doet een stapje terug naar een graad of 16.

Zo was het weer gisteren (donderdag 4 april 2019)
Maximumtemperatuur        10,8 graden
Minimumtemperatuur           0,9 graden
Neerslag                              droog

Weersverwachting opgesteld vrijdag 5 april 2019 om 10.00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief