Het is de komende dagen meestal zonnig, maar schraal weer.
Het is de komende dagen meestal zonnig, maar schraal weer. (Foto: Nico Koevoets.)

Zonnig en schraal

  Weer

Weersverwachting voor donderdag 11 april 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Een krachtig hogedrukgebied heeft zich gepositioneerd boven Scandinavië en pompt met een noordoostelijke luchtstroming schrale en heldere lucht naar West-Europa. Bijzonder is dit niet. April staat bekend om zijn grote temperatuurverschillen. De ene dag kan het ruim 20 graden worden terwijl het de andere dag nog een paar graden kan vriezen.

Weersverwachting voor donderdag 10 april 2019
De dag start koud, vooral gevoelsmatig door een matige oostenwind van gemiddeld 3 of 4 Beaufort. De minima liggen net boven het vriespunt. Verder is het overdag zonnig en droog. Maar wel schraal met geen hogere temperatuur dan ca 10 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Vrijdag en zaterdag brengen de koudste dagen van de week. Op beide dagen zijn de nachten koud, maar ook de dagen overdag. Vrijdag wordt het ongeveer 8, zaterdag ca 7 graden. De wind waait beide dagen matig tot vrij krachtig uit het noordoosten (4 tot 5 Beaufort). Op beide dagen wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Uit de wolkenvelden kan lokaal een licht sneeuwbuitje vallen. Dat is verder niet van betekenis. De hoeveelheden zijn zo klein, dat verdampt vrijwel meteen en het wordt dus niet wit.

Zo was het weer gisteren (woensdag 10 april 2019)
Maximumtemperatuur        13,2 graden
Minimumtemperatuur          2,7 graden
Neerslag                             droog

Weersverwachting opgesteld woensdag 10 april 2019 om 21:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief