Het wordt aangenaam Jazzweer.
Het wordt aangenaam Jazzweer. (Foto: Nico Koevoets.)

Opwarmend Jazzweekend: van grijs naar zeer warm

  Weer

Weersverwachting voor woensdag 29 mei 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Een rug van hoge luchtdruk over Nederland en Duitsland brengt vandaag vriendelijk weer. Donderdag en vrijdagochtend passeren nog een tweetal zwakke warmtefrontjes. Gaandeweg het Hemelvaartsweekend wordt de luchtstroming zuidelijker en warmer.

Weersverwachting voor woensdag 29 mei 2019
Het is in de ochtend mooi met perioden met zon. Gedurende de namiddag zijn er meer wolken als gevolg van stapelwolken die zich gaan vormen. Het blijft echter droog. De wind waait zwak uit het zuiden, gemiddeld met windkracht 1 of 2. Maximumtemperaturen rond de 18 of 19 graden.

Het weer voor het Hemelvaartsweekend
Donderdag hangt er veel bewolking. Met name tijdens de ochtenduren kan er wat motregen of lichte regen vallen. Geen grote hoeveelheden en gedurende de dag wordt het droog. Er blijven veel wolken, maar in de loop van de middag en avond kan de zon toch lokaal soms even doorbreken. De wind waait met gemiddeld 3 of 4 Beaufort matig uit het zuidwesten. Maxima tot rond 20 of 21 graden. Vrijdag wederom een grijze start met veel wolken. Het is echter vanaf het begin van de dag droog. In de middag en avond ook opklaringen bij een matige zuidwestenwind van 3 Beaufort. De temperaturen lopen op naar zo'n 22, lokaal 23 graden. Het kan ietwat broeierig aanvoelen.

Zaterdag en zondag worden mooie warme dagen. Op zaterdag veel zon, maar soms ook wolken. Het kwik loopt uit naar 25 tot 26 graden. Ofwel de eerste zomerse dag van het jaar gaat opgetekend worden. De wind is naar het zuiden gedraaid en 2 Beaufort in kracht. Zondag blijft de wind aanhoudend zwak uit het zuiden waaien. De zon wordt afgewisseld door wolken. Het wordt met ongeveer 28 graden nog wat warmer. Op het eind van de middag of in de avond is er kans op een lokale regen- of onweersbui.

Zo was het weer gisteren (dinsdag 28 mei 2019)
Maximumtemperatuur        17,0 graden
Minimumtemperatuur          8,5 graden
Neerslag                             5,5 mm

Weersverwachting opgesteld woensdag 29 mei 2019 om 10:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief