Kleine stapelwolken. Het blijft droog vandaag.
Kleine stapelwolken. Het blijft droog vandaag. (Foto: Nico Koevoets)

Zonnig en broeierig warm, vanaf dinsdagavond onweerskansen

  Weer

Weersverwachting voor maandag 17 juni 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Boven Duitsland en Polen ligt een hogedrukgebied. Aan de westflank wordt met een zuidelijke luchtstroming warme lucht aangevoerd naar onze omgeving. Vanaf dinsdag schuift het hogedrukgebied langzaam oostwaarts weg. Daardoor komt er ruimte vrij voor onweersstoringen vanuit het zuidwesten.

Weersverwachting voor maandag 17 juni 2019
Na een zonnige ochtend is de zon vanmiddag ook goed aanwezig. Wel zijn er ook stapelwolken, maar het blijft droog. Eind van de middag/begin van de avond lossen de stapelwolken op. De wind waait zwak uit het zuiden tot zuidoosten, gemiddeld 2 Beaufort. In het westen van Brabant is de wind matig, 3 tot 4 Beaufort. Later op de middag kan daar een wind van zee gaan waaien uit het noordwesten. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 23 graden in het westen van Brabant tot een zomerse 25 graden in het oostelijk deel van Brabant. In gebieden met wind van zee koelt het een paar graden af.

Het weer voor de volgende dagen
Dinsdag wordt het opnieuw zonnig. Nu wel met hoge sluierwolken en in de middag ook stapelwolken. Het wordt nog wat warmer met 27 graden in het westen tot 29, lokaal 30 graden in het oosten van de provincie. De wind waait zwak uit zuidelijke richtingen. In de avond is er kans op een lokale regen- of onweersbui. Woensdag broeierig warm en toenemende regen- en onweerskansen. Donderdag minder warm.

Zo was het weer gisteren (zondag 16 juni 2019)
Maximumtemperatuur        22,5 graden
Minimumtemperatuur        11,8 graden
Neerslag                           droog

Weersverwachting opgesteld maandag 17juni 2019 om 12:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief