Foto: Shutterstock

10 tips om de hitte door te komen

  Weer

BREDA -  Het wordt deze week 'onhollands heet'. Het komt niet vaak voor dat het kwik in Breda naar bijna veertig graden stijgt. De meeste mensen zijn er dan ook niet echt op voorbereid. Hieronder volgen een aantal tips om aankomende hete dagen door te komen. 


Radar stelde een lijstje met tips samen:

Lauwwarme Kruidenthee 
1. Wanneer het heel warm is kun je beter geen drinken met ijsklontjes drinken. Van zo'n koude plens schiet je thermostaat namelijk snel omhoog. Ook hete thee is niet de beste optie. Lauwwarme kruidenthee is een betere keuze. Door lauwwarm drinken krijg je het iets warmer, waarop je lichaam de temperatuur meteen weer naar beneden bijstelt. 

Water
2. Voor velen bekend, maar heel belangrijk. Drink voldoende. Het is niet overdreven om ongeveer twee liter water per dag te drinken. Vind je dit saai? Voeg dan een schijfje citroen, limoen, sinaasappel of komkommer toe. 

Geen zware maaltijden
3. Sla zware maaltijden over. Dat moet je allemaal verteren en daar krijg je het warm van. Neem ruim groente en fruit om je zout- en vochtgehalte op peil houden -meloen, sla, tomaat, aardbeien, radijs, avocado en witlof werken extra verkoelend- en ga voor veel kleine hapjes op een dag.

Plantenspuit
4. Moet je gewoon werken tijdens het warme weer? Zet dan standaard een plantenspuit met water op het bureau. Regelmatig sprayen helpt je koel te houden.

Elektronische apparaten uit
5. Zet je computer en tv uit (niet op standby). Dat scheelt onnodige warmte in huis.

Katoen
6. Buiten de deur ben je het koelst af in dun katoen. Het beste kun je dan wijd zittende kleding dragen, in plaats van skinny. 

Polsen nat maken
7. Het is niet nodig om je hoofd onder de kraan te houden, maar je polsen onder koud stromend water houden is wel een goed idee. Je hele lijf frist dan namelijk supersnel op.

Natte was
8. Hang natte was in de slaapkamer te drogen. Dat houdt de lucht vochtiger en koeler.

Bevroren flessen water
9. Zet een paar flessen met bevroren water in een teil voor een draaiende ventilator. Zo creëer je je eigen airco. 

Ventilator 
10. De beste methode om warme lucht uit de slaapkamer te krijgen en koele erin: zet een raam een klein stukje open en laat een flinke ventilator in de deuropening richting gang blazen.

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief