Veel blauw aan de lucht komende dagen en snoeiheet.
Veel blauw aan de lucht komende dagen en snoeiheet. (Foto: Nico Koevoets.)

Tropisch warm

  Weer

Weersverwachting voor dinsdag 23 juli 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Een omvangrijk hogedrukgebied boven het vasteland van Europa met kern nabij het noorden van Duitsland bepaalt het weerbeeld.

Weersverwachting voor dinsdag 23 juli 2019
Zonnig, droog en warm. Op wat wolkensluiers na is het een wolkenloze dag. De wind waait zwak, gemiddeld met 2 Beaufort uit het oosten. Maximumtemperaturen van 31 graden in het westen van Brabant tot 33 in het oosten van de provincie.

Het weer voor de volgende dagen
De temperatuur blijft nog wel een paar dagen in de lift. Woensdag wordt opnieuw een zonnige dag met een zwak zuidoostenwindje. Het kwik kan oplopen naar 35 tot 37 graden. Met een matige zuidoostenwind van gemiddeld 3 Beaufort gaat donderdag de heetste dag van de week worden. Het is dan aanhoudend zonnig met temperaturen van 37 tot 39 graden. Mogelijk dat het absolute temperatuurrecord voor Nederland dan sneuvelt. Vrijdag iets minder warm met nog altijd zo'n 35 graden in het oosten van Brabant. De zuidenwind is dan zwak en er komt enige bewolking opzetten. In de avond mogelijk al kans op een onweersbui, metname in West-Brabant. Zaterdag door heel de provincie kans op regen- en onweersbuien. Dan met ca 24 tot 26 graden beduidend minder warm.

Zo was het weer gisteren (maandag 22 juli 2019)
Maximumtemperatuur        29,3 graden
Minimumtemperatuur        12,6 graden
Neerslag                           droog

Weersverwachting opgesteld dinsdag 23 juli 2019 om 09:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief