Ook de koeien hebben dorst met het huidige hete weer.
Ook de koeien hebben dorst met het huidige hete weer. (Foto: Nico Koevoets.)

Heet, lokaal kans op een warmte-onweer

  Weer

Weersverwachting voor donderdag 25 juli 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Boven het vasteland van Europa en Scandinavië is de luchtdruk hoog. Bij Ierland ligt een lagedrukgebied. Het koufront ervan ligt over de Britse eilanden. Tussen het hoog en het laag staat in onze streken een zeer warme zuidoostelijke luchtstroming.

Weersverwachting voor donderdag 25 juli 2019
Het is vandaag overwegend zonnig en droog. Boven het westen en midden van Brabant komen kleine wolkenveldjes voor. Die temperen het kwik enigszins. In die streken zal de 40 graden niet bereikt worden. In West-Brabant wordt het 37 en in Midden-Brabant ongeveer 38 graden.In het oosten van Brabant is de 40 graden nog wel mogelijk. De wind waait met gemiddeld 2 of 3 Beaufort zwak tot matig uit het zuidoosten. Later vanmiddag en vanavond kan er in het westen en midden van de provincie lokaal een warmte-onweer voorkomen. Warmte-onweders doen geen afbreuk aan het zomerweer.

Het weer voor de volgende dagen
Vrijdag doet het kwik een stapje terug, maar het blijft nog wel tropisch. De temperaturen reiken dan naar waarden tussen 31 en 33 graden. Verder is er meer bewolking met later op de middag en in de avond vooral in het westen en midden van Brabant kans op een regen- of onweersbui. De wind waait zwak uit het zuidoosten of zuiden. Zaterdag is de tropenhitte voorbij. Het is met gemiddeld 27 graden nog wel zomers warm. Verder wisselend bewolkt met kans op lokale regen- en onweersbuien. De wind blaast zwak tot matig uit noordelijke richtingen. Op zondag een bewolkte start. Gaandeweg klaart het op en wordt het ca 25 graden. Er staat zondag een matige oostenwind van 3 of 4 Beaufort.

Zo was het weer gisteren (woensdag 24 juli 2019)
Maximumtemperatuur                39,1 graden
Minimumtemperatuur                19,9 graden
Neerslag                                   droog

Weersverwachting opgesteld donderdag 25 juli 2019 om 12.00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief