De buienkans is vandaag behoorlijk groot.
De buienkans is vandaag behoorlijk groot. (Foto: Nico Koevoets.)

Weerbericht Breda: Wisselend bewolkt met lokale pittige buien

  Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor vrijdag 2 augustus 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Het lagedrukgebiedje dat donderdag boven de zuidelijke Noordzee lag, komt vrijdag dichterbij. De kern komt nabij de Wadden te liggen. Haar occlusiefront dat indraait komt als buienlijnen over Brabant heen.

Weersverwachting voor vrijdag 2 augustus 2019
Een wisselende bewolking brengt soms wat zon, maar ook momenten met lokale buien. Die buien kunnen zeer lokaal veel neerslag brengen en ook een donderslag. De wind waait zwak tot matig, gemiddeld met 2 of 3 Beaufort uit het westen of zuidwesten. Maxima rond 21 of 22 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Tijdens het weekend knapt het op. Een zwakke rug van hoge luchtdruk brengt gunstige omstandigheden. Het is een uitloper van het sterke Groenlandse hogedrukgebied.Zaterdag wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft droog. De wind waait gemiddeld matig met 3 Beaufort uit het noorden. Maxima van 23 tot 24 graden. Zondag staat er een zwak oostenwindje en is het meestal zonnig. De kaap van de zomerse 25 graden wordt opnieuw bereikt. Lokaal nog wel overschreden tot ca 26 graden.

Zo was het weer gisteren (donderdag 1 augustus 2019)
Maximumtemperatuur                24,8 graden
Minimumtemperatuur                13,0 graden
Neerslag                                     1,2 mm        
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld donderdag 1 augustus 2019 20:00 uur

Nico Koevoets

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief