Stapelwolken en zon. Lokaal kan er een bui vallen.
Stapelwolken en zon. Lokaal kan er een bui vallen. (Foto: Nico Koevoets.)

Weerbericht Breda: 'Wisselend bewolkt met lokaal een enkele bui'

  Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor woensdag 7 augustus 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Een lagedrukgebied op de Noordzee ten oosten van Schotland bepaalt het weer in de Benelux. Ze zendt enkele buienlijnen over o.a. Nederland.

Weersverwachting voor woensdag 7 augustus 2019
Het is wisselend bewolkt met geregeld zon, maar ook stapelwolken. In de loop van de dag kan er lokaal een bui vallen. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. De zuidwestenwind is matig, gemiddeld windkracht 4, maar in het westen van de provincie soms vrij krachtig, 5 Beaufort. De wind is soms ook vlagerig met rukwindjes. Maxima van 22 tot 23 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Donderdag staat er een matige zuidwestenwind van gemiddeld 3 of 4 Beaufort. Het is opnieuw wisselend bewolkt en op een enkele lokale bui na droog. De temperaturen lopen naar 24 graden op. Vrijdag is het meer bewolkt. In de loop van de dag kan de zon er tijdelijk bij komen. Het kwik kan dan naar een graad of 25 tot 26 uitvloeien. De zuidenwind is matig met 3 Beaufort. Later op de dag toenemende kans op regen- en onweersbuien. Zaterdag is het winderig vanuit het zuidwesten, gemiddeld 5 Beaufort en rukwinden tot ca 70 km/u. Het is wisselend bewolkt met maxima tot 23 graden. Lokaal is een bui mogelijk. Zondag wordt de wind minder sterk, gemiddeld 3 of 4 Beaufort uit het zuidwesten. Het is meestal droog met afwisselend zon en wolken.

Zo was het weer gisteren (dinsdag 6 augustus 2019)
Maximumtemperatuur                24,6 graden
Minimumtemperatuur                12,7 graden
Neerslag                                       droog
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld woensdag 7 augustus 2019 om 10:00 uur

Nico Koevoets

FOTOSERIES