Weerbericht Breda: 'Donderdag zon, vrijdag buien, zaterdag winderig' | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Afwisseling van zon en stapelwolken.
Afwisseling van zon en stapelwolken. (Foto: Nico Koevoets.)

Weerbericht Breda: 'Donderdag zon, vrijdag buien, zaterdag winderig'

  Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor donderdag 8 augustus 2019


Algemene luchtdrukverdeling
Een kern van lagedruk ligt bij het zuiden van Noorwegen. Een nieuw lagedrukgebied dat vrijdag bij het zuiden van Ierland aankomt zal vanaf komende nacht fronten met neerslag over onze streken zenden.

Weersverwachting voor donderdag 8 augustus 2019
De zon is er goed bij, maar er zijn ook regelmatig wolken. Het blijft veelal droog en de zuidwestenwind (gemiddeld 3 Beaufort) is matig. De temperaturen kunnen in de middag uitkomen op 24 tot 25 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Vrijdag overheersen de wolken. Tijdens de ochtenduren is het meestal bewolkt. Lokaal kan er eerst nog wat zonneschijn voorkomen in Midden- en Oost-Brabant. Verder kan er lokaal wat lichte regen vallen. Tijdens de middaguren passeert een actief koufront. Lokaal kan er aardig wat regen vallen en een paar donderslagen zijn lokaal ook mogelijk. De wind waait matig, gemiddeld met 3 of 4 Beaufort vanuit het zuiden. Tegen en in de avond komen er opklaringen vanuit het zuidwesten. Maxima tot ongeveer 24 graden. In de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag overdag is het winderig. Gemiddeld met 5 Beaufort, een vrij krachtige wind. Er komen echter ook windstoten voor van stormkracht. Dat zijn rukwinden tot 80 of 85 km/u. Voorts is het zaterdag overdag wisselend bewolkt, maar veelal droog. De maximumtemperaturen komen uit op zo'n 22 graden. Zondag wordt het rustiger met een zwakke tot matige zuidwesten- tot zuidenwind (2 tot 3 Beaufort). Het is wisselend bewolkt, maar het blijft droog.

Zo was het weer gisteren (woensdag 7 augustus 2019)
Maximumtemperatuur                25,9 graden
Minimumtemperatuur                16,3 graden
Neerslag                                     0,0 mm (druppels)
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld donderdag 8 augustus 2019 om 11:00 uur

Nico Koevoets
 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief