Code geel: pittige onweersbuien met hagel en windstoten | Bredavandaag | Hét nieuws uit Breda
Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws.nl

Code geel: pittige onweersbuien met hagel en windstoten

  Weer

BREDA - Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het zuiden, midden en oosten van het land. In de loop van de middag en in de avond worden er enkele pittige onweersbuien verwacht. Plaatselijk met hagel en windstoten van 60-70 kilometer per uur. In korte tijd valt er veel regen, mogelijk meer dan 20 millimeter. 


De zwaarste buien zijn vanmiddag en aan het begin van de avond in het zuiden, midden en oosten van het land. Het westen en noorden had vanochtend al te maken met enkele onweersbuien. De buien kunnen stevig uitpakken met onweer, hagel en windstoten tot 75 km/uur. Daarbij zal in korte tijd veel neerslag vallen. Toch worden er geen extreem grote neerslaghoeveelheden verwacht. Dat komt doordat de buien snel over trekken.

Het KNMI verwacht dat er de komende dagen vaker een waarschuwing voor onweersbuien komt. Het blijft wisselvallig de komende dagen. Buien kunnen morgen ook gepaard gaan met onweer, hagel en windstoten. Al zijn deze buien minder stevig dan de buien die vandaag verwacht worden. Het blijft vrij koel zomerweer met maxima van 17 tot 21 graden. Het blijft herfstachtig voor de tijd van het jaar. 

 
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief