Foto: Wesley van der Linde

Weerbericht Breda: de zomer is terug

  Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor donderdag 22 augustus en de rest van deze week.


Weersverwachting voor donderdag 22 augustus 2019

Algemene luchtdrukverdeling
Een gordel van hoge luchtdruk strekt zich uit van het zeegebied west van Portugal via onze omgeving naar Scandinavië. Het blokkeert voorlopig lagedrukgebieden tot onze omgeving door te dringen.

Weersverwachting voor donderdag 22 augustus 2019
Het is donderdag meestal zonnig en droog. In de loop van de dag zijn er tijdelijk onschuldige stapelwolken. De wind waait zwak uit het noordoosten, gemiddeld met 2 Beaufort. Maxima rond 26 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Het gaspedaal wordt vooral van het weekend opnieuw ingetrapt als het gaat om warmte. Zondag wordt het vrij algemeen tropisch warm in Brabant met 30 graden. Zaterdag zal dit voornamelijk lokaal alleen in Oost-Brabant zijn. Elders dan ca 29 graden. Verder is het zaterdag droog en zonnig met een matige oostenwind van 3 Beaufort. Op vrijdag is het ook zonnig en warm en droog. Dan met temperaturen van 27 tot 28 graden bij een zwakke tot matige noordoostenwind. Gemiddeld 2 of 3 Beaufort.

Zo was het weer gisteren (woensdag 21 augustus 2019)
Maximumtemperatuur                25,3 graden
Minimumtemperatuur                10,5 graden
Neerslag                                      droog
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld woensdag 21 augustus 2019 om 17:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief