Er is kans op een regionale hittegolf.
Er is kans op een regionale hittegolf. Foto: Nico Koevoets.

Hitteplan weer uit de kast: kwik tot mogelijk 30 graden

Door: Nico Koevoets Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor vrijdag 23 augustus en aankomend weekend.

Weersverwachting voor vrijdag 23 augustus 2019

Algemene luchtdrukverdeling
Een uitgestrekt hogedrukgebied, met kern nabij Polen, heeft een langgerekte uitloper over onze streken tot aan Groot-Brittaniƫ. Aan haar zuidelijke flank wordt droge en warme landlucht aangevoerd.

Weersverwachting voor vrijdag 23 augustus 2019
Zonnig is het sleutelwoord voor vrijdag. Zonnig, droog en warm. Er zijn nauwelijks of geen wolken. De zon kan de hele dag opnieuw haar gang gaan. Het kwik kan zodoende rijzen naar 27 tot 28 graden bij een zwak noordoostenwindje van gemiddeld 2 Beaufort.

Het weer voor de volgende dagen
Brabant en Limburg zijn de provincies waar de komende dagen gewerkt wordt aan een mogelijke regionale hittegolf. Het is zonnig van zaterdag tot en met maandag. Daarnaast ook droog en warm. Tropisch warm zelfs. Zaterdag wordt het 29, lokaal 30 graden. Zondag en maandag kan het nog iets warmer worden met 30 tot 32 graden. Staat er zaterdag nog een matige oostenwind van gemiddeld 3 Beaufort, zondag en maandag is er nauwelijks wind. Hooguit zwak met 1 of 2 Beaufort.

Zo was het weer gisteren (donderdag 22 augustus 2019)
Maximumtemperatuur                26,0 graden
Minimumtemperatuur                  9,9 graden
Neerslag                                       droog
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld vrijdag 23 augustus 2019 om 12:00 uur