Later op dinsdag kans op stevige lokale buien.
Later op dinsdag kans op stevige lokale buien. (Foto: Nico Koevoets.)

Weerbericht Breda: 'Stevige buien trekken over de stad'

  Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor dinsdag 1 oktober en de rest van deze week.


Algemene luchtdrukverdeling
Boven het zuidwesten van Engeland ligt een lagedrukgebied. In de vroege ochtend stuurde het een actief koufront over Brabant. Later vandaag zendt het een actieve buienlijn naar Brabant.

Weersverwachting voor dinsdag 1 oktober 2019
Het koufront liet vanochtend 14 mm regen achter in de regenmeters van Breda. Afgelopen zondag viel er ook al 18 mm regen. Zondagavond en in de nacht naar maandag was het winderig met windstoten tot ca 60 km/u. Hierdoor woeien kleine takjes en twijgen van de bomen. Kortom de herfst heeft zijn intrede gedaan en zal dit later op dinsdag nog eens laten merken.

Het is in de tweede helft van de ochtend droog geworden. Dat blijft nog wel een poosje zo. De zon kan waterig door de wolken heen schijnen. Later vanmiddag en vanavond is er lokaal kans op toenemende felle regen- en onweersbuien. Er zal flink wat regen vallen in korte tijd. Onweer, hagel en forse windstoten zijn ook mogelijk. Vanmiddag wordt het een graad of 18 bij een matige zuidwestenwind van gemiddeld 3 Beaufort. Later op de avond draait de wind naar het noordwesten.

Het weer voor de volgende dagen
Het is woensdag wisselend bewolkt met soms wolken en soms zon. Lokaal is er kans op een enkele regenbui. De noordwestenwind is gemiddeld matig met 3 of 4 Beaufort. Langs de waterkant is de gemiddelde windsterkte 5 Beaufort, vrij krachtig. Het is een stuk frisser met maximumtemperaturen tot 14 graden. Donderdagochtend kan er in de vroegte lokaal een mistbank hangen, gevolgd door rustig weer met enkele opklaringen. De wind is zwak en veranderlijk. Het kwik reikt uiteindelijk naar 15 of 16 graden. Vrijdag start de dag met een wegtrekkende regenzone. In de loop van de dag volgen enkele opklaringen. Er waait een stevig doorstaande zuidwestenwind van 4 tot 5 Beaufort. Maxima tot ca 16 graden.

Zo was het weer gisteren (maandag 30 september 2019)
Maximumtemperatuur        18,2 graden
Minimumtemperatuur         13,8 graden
Neerslag                             1,5 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld dinsdag 1 oktober 2019 om 11:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief