Het blijft de komende dagen wisselvallig weer.
Het blijft de komende dagen wisselvallig weer. (Foto: Nico Koevoets.)

Weerbericht Breda: 'Ex-tropische storm Lorenzo brengt flinke buien naar de stad'

  Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor vrijdag 4 oktober en het weekend.De restanten van de tropische storm Lorenzo liggen als een normaal lagedrukgebied boven de Ierse Zee. De fronten ervan brengen aardig wat regen. En dat merken Bredanaars.

Weersverwachting voor vrijdag 4 oktober 2019
In de nanacht is het al volop gaan regenen met lokaal opnieuw bijna 10 mm regen. Het blijft vandaag meestal bewolkt. De regen die in de nacht en vroege ochtend algemeen overal was, wordt overdag buiig en lokaal van karakter. Dus er komen ook droge perioden. Later op de dag kans op een plaatselijk flets zonnetje. De zuidwestenwind is gemiddeld matig met 3 of 4 Beaufort en draait in de avond naar het noordwesten. Maxima tot een graad of 15.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdagochtend vroeg wegtrekkende regenzone gevolgd door droog weer met wolkenvelden. Nu en dan schijnt ook de zon. De wind is zwak (2 Beaufort) en veranderlijk, doch met een lichte voorkeur voor noordoost. Maximumtemperaturen opnieuw op ca 15 graden. Zondag trekt een volgend regengebied over Brabant. Het is bewolkt met regen en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind bij maxima van 13 graden. Maandag wordt een droge dag met behoorlijk wat zon en een zwakke tot matige zuidenwind. Het kwik kan na een frisse start uitlopen naar 16 graden. Dinsdag van de regen in de drup met een nieuwe regenzone.

Zo was het weer gisteren (donderdag 3 oktober 2019)
Maximumtemperatuur        15,6 graden
Minimumtemperatuur           9,1 graden
Neerslag                              2,4 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld vrijdag 4 oktober 2019 om 09:00 uur

Nico Koevoets

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief