Het ziet er naar uit dat oktober een kletsnatte maand gaat worden.
Het ziet er naar uit dat oktober een kletsnatte maand gaat worden. (Foto: Nico Koevoets.)

Weerbericht Breda: 'Droog met wolkenvelden, later vanavond opnieuw regen'

  Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor maandag 7 oktober en de komende dagen.Nederland ligt tussen de lagedruksystemen en hogedruksystemen in. Even een moment in een nomansland. Ten zuiden van IJsland trappelt alweer een nieuw lagedrukgebied om haar regenfronten, die nu boven de Britse eilanden liggen, vanaf vanavond over Brabant te duwen.

Weersverwachting voor maandag 7 oktober 2019
Er hangen wolkenvelden boven Brabant, maar het blijft vandaag op de dag droog. Na 6 dagen heeft oktober op veel plaatsen al zo'n 50 tot 60 mm regen gebracht en is hard op weg een kletsnatte maand te worden. Normaal voor de hele maand is ca 70 tot 80 mm. In de middag kan de zon lokaal even doorbreken voordat de bewolking zich opnieuw gaat verdichten. In de loop van de avond toenemende kans op motregen of lichte regen. De zuidenwind is zwak, gemiddeld 1 of 2 Beaufort. Het is ietwat fris met maxima tot 14 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Dinsdagochtend wegtrekkende regen(wolken) gevolgd door een wisselende bewolking. Er is lokaal kans op een enkele bui. De wind waait gemiddeld matig (3 tot 4 Beaufort) uit het zuidwesten bij kwikstanden tot 15 graden. Woensdag wisselend bewolkt met op meer plaatsen kans op een paar buien. De zuidwestenwind is gemiddeld matig. De maxima komen dan uit op een graad of 14.

Zo was het weer gisteren (zondag 6 oktober 2019)
Maximumtemperatuur        11,8 graden
Minimumtemperatuur          9,2 graden
Neerslag                           12,3 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld maandag 7 oktober 2019 om 09:00 uur

Nico Koevoets

FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief