Prachtig weer voor een herfstwandeling. Zaterdag ook terrasjesweer.
Prachtig weer voor een herfstwandeling. Zaterdag ook terrasjesweer. (Foto: Nico Koevoets.)

Weerbericht Breda: 'Warme zonnige zaterdag, zondag gevoelig kouder'

  Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor zaterdag26 oktober 2019 en de volgende dagen.


Weersverwachting voor zaterdag 26 oktober 2019

Algemene luchtdrukverdeling
Tussen een hogedrukzone boven het zuidoosten van Europa en een lagedrukkern ten noorden van Schotland staat over de Benelux een zeer zachte zuidwestelijke luchtstroming. Een langgerekt koufront van het Schotse laag trekt later op zaterdagavond en in de nacht naar zondag met enige regen over.

Weersverwachting voor zaterdag 26 oktober 2019
Zaterdagmiddag is het zonnig weer met sluierwolken. Het reikt in de middag voor de derde keer deze week naar de kaap van de warme 20 graden. Terrasjesweer voor de Bredase binnenstad. In de loop van de avond meer wolken. In de late avond gevolgd door regen. De wind waait gemiddeld matig tot vrij krachtig (4 tot 5 Beaufort) uit het zuidwesten.

Het weer voor de volgende dagen
In de nacht naar zondag regen en overgang van de zomertijd naar de wintertijd. De klok gaat een uur terug van 03 uur naar 02 uur. Zondagochtend is het grijs bewolkt, maar droog. In de loop van de middag vooral opklarend. De noordwestenwind is matig met 3 Beaufort. Het is gevoelig frisser met maximaal 11 graden. Op maandag aanvankelijk afwisselend zon en wolken. In de middag meestal bewolkt met lokaal kans op een licht buitje. Maxima tot 12 graden en een matige noordwestenwind. De wind draait dinsdag naar noordoost en blijft matig. Overwegend droog weer met wolkenvelden en een beetje zon. Maxima tot 11 graden.

Zo was het weer gisteren (vrijdag 25 oktober 2019)
Maximumtemperatuur        17,5 graden
Minimumtemperatuur         11,5 graden
Neerslag                              0,3 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld zaterdag 26 oktober 2019 om 13:00 uur

Nico Koevoets
NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief