De eerste vorst van het winterseizoen 2019/2020 is een feit.
De eerste vorst van het winterseizoen 2019/2020 is een feit. (Foto: Nico koevoets.)

Weerbericht Breda: 'Oktober eindigt met eerste vorst van nieuw winterseizoen'

  Weer

BREDA - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in Breda. Vandaag de weersverwachting voor donderdag 31 oktober en de komende dagen.


Algemene luchtdrukverdeling
Boven het oosten van Europa ligt een hogedrukgebied. Het heeft een uitloper tot over onze omgeving. Een oostelijke luchtstroming aan de zuidzijde van deze uitloper voert koude en droge landlucht aan. Boven het noordwesten van Frankrijk ligt een eerste front van een hele reeks op de Atlantische Oceaan. Vanaf vrijdag wordt het wisselvalliger.

Weersverwachting voor donderdag 31 oktober 2019
Op de valreep eindigt oktober met de eerste vorst van het winterseizoen 2019/2020. Vooral in de buitengebieden van Breda kwam het vanochtend tot een graadje vorst in de weerhut. In de stadsbebouwing kwam het wel tot vorst aan de grond en autoruiten krabben. Het wordt vandaag zonnig, droog en koud. Geleidelijk komen er wel wolkensluiers opzetten. De oostelijke wind is matig met 3 of 4 Beaufort. Maxima rond 9 graden. Gevoelsmatig is het koud.

Het weer voor de volgende dagen
Vrijdag wordt een bewolkte dag. Het gaat nu en dan regenen. De zuidenwind die matig is, draait later op de dag naar het zuidwesten en wordt matig tot vrij krachtig. Gemiddeld 4 of 5 Beaufort. De kou gaat geleidelijk uit de lucht. De hoogste kwikstanden komen op het eind van de dag met 13 graden. Zaterdag en zondag is het wisselend bewolkt met perioden van regen of buien. De zuiden- tot zuidwestenwind is gemiddeld matig, 4 Beaufort. De temperaturen zullen rond de 12 graden liggen. Maandag wordt het aanhoudend bewolkt en regenachtig. De wind is dan zwak uit het zuiden (2 Beaufort) en de temperatuur komt uit op ca 11 graden.

Zo was het weer gisteren (woensdag 30 oktober 2019)
Maximumtemperatuur        11,4 graden
Minimumtemperatuur          3,0 graden
Neerslag                             droog
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld donderdag 31 oktober 2019 om 10:00 uur

Nico Koevoets

FOTOSERIES